CONCURS VIL.LA URÀNIA, BARCELONA

CONCURS VIL.LA URÀNIA, BARCELONA
CONCURS VIL.LA URÀNIA, BARCELONA
CONCURS VIL.LA URÀNIA, BARCELONA
CONCURS VIL.LA URÀNIA, BARCELONA
CONCURS VIL.LA URÀNIA, BARCELONA

L’objecte del concurs és la rehabilitació de la Vil·la Urània i la construcció d’un edifici com a nou equipament del barri del Farró a Barcelona. El programa funcional inclou casal de gent gran, ludoteca, casal de Joves, centre cívic i sala polivalent transformable.

La Vil·la Urània i els seus jardins, llegat de l’astrònom Josep Comas i Solà, es recuperen tal com eren i es mantenen a la cota actual sobre els carrers. 

El nou edifici, adossat a la mitgera sud-est, funciona com un fons lleuger, translúcid i adaptat a les condicions dels edificis veïns. Per tant, es proposa una volumetria discontinua i una façana esglaonada de lames verticals metàl·liques que deixa entreveure el que hi ha a l’interior, controla la radiació solar i permet la plantació d’espècies enfiladisses com a doble façana vegetal. 

D’aquesta manera es resol el programa proposat mitjançant un edifici senzill, ecològicament sostenible i de cost contingut.

Arquitectes

Pep Sala Piera
Herminia Carulla Pujol
Rosa-Mari Portella Mur
Joan Serrat Manén

Promotor

BIMSA
Ajuntament de Barcelona

Localització

Via Augusta - C.Saragossa
Barcelona

Data

2013

Col.laboradors

Marta Gil Margalef, image
Jordi Jiménez Rosell, construction